Julkaistu: 8.11.2017
Joululounas arkisin 12.12.2017-22.12.2017 klo 11-14.30

Talven odotetuin juhlakausi on täällä!

Tervetuloa nautiskelemaan joululounaasta Joensuun vanhimpaan ravintolaan, Joensuun Teatteriravintolaan. Pöydän voit varata joko meidän omaleimaiselta lasiterassilta tai perinterikkäästä ravintolan salista. Myös kabinetit Morkku ja Varpunen ovat varattavissa seuruille.

Joululounaalla on tarjolla päivittäin vaihtuvat pääruoat, joista löytyy mm. hiillostettua siikaa, ylikypsää härkää maakunnasta ja luomukaritsan entrecotea.

Jälkiruokapöydästä löytyy luomukahvin rinnalle teemoittain vaihtuva jälkiruoka, sekä juustovalikoima lisukkeineen, taatelikakkua, pipareita, joulutorttuja ja suklaakonvehteja

 

Alkuruokapöydästä:

Fenkoli-päärynä-friseesalaatti ja laakerinlehtivinaigrette

Persimon-sinihomejuustosalaattia ja paahdettuja cashewpähkinöitä

Smetanalla viimeisteltyä metsäsienisalaattia

Ilmakuivattuakinkkua paahdettuna ja ruusukaali-speltti-salaattia

***

Rucolasilliä

Jääkellarin lohta ja wasabi-cremèa

Savusiikamoussea ja merileväkaviaaria

Loimulohta ja pikkelöityä punasipulia

***

Joulukinkkua ja Teatteriravintolan whisky-sinappia

Ilomäen karjalanpiirakoita ja munavoita

Saksanpähkinäleipää ja punajuurihummusta

 

Pääruoat 12.12.-22.12.2017

Ti 12.12. Hiillostettua siikaa, peruna-talvikurpitsamuhennosta, persilja-kurkkujogurttia ja joulumakkaroita

Ke 13.12. Hiillostettua siikaa, peruna-talvikurpitsamuhennosta, persilja-kurkkujogurttia ja joulumakkaroita

To 14.12. Char siu –lohta, paahdettuja balsamico-kasviksia, Finn Angus – ylikypsää härkää maakunnasta, punaviinikastiketta ja muskottipähkinä-juustoperunaa

Pe 15.12. Char siu –lohta, paahdettuja balsamico-kasviksia, Finn Angus – ylikypsää härkää maakunnasta, punaviinikastiketta ja muskottipähkinä-juustoperunaa

Ma 18.12. Omenalla ja timjamilla glaseerattua porsaanposkea, paistettua kuhaa, vesikrassikastiketta ja balsamico-uunijuureksia

Ti 19.12. Hirvenpaistia, portviinikastiketta, lanttulaatikkoa, kermaperunoita ja paahdettua lohta beurre blanc –kastikkeessa

Ke 20.12. Hirvenpaistia, portviinikastiketta, lanttulaatikkoa, kermaperunoita ja paahdettua lohta beurre blanc –kastikkeessa

To 21.12 Luomukaritsan entrecotea, tumma suppilovahverokastike, lanttulaatikkkoa ja punajuuri-aurajuustogratiinia

Pe 22.12. Karjalanpaistia, porkkanalaatikkoa, lanttulaatikkoa, paahdettuja perunoita ja puolukkaa

Paahdettua nieriää ja kantarellikastiketta

 

Jälkiruokapöydästä:

Päivittäin vaihtuva teeman mukainen jälkiruoka, sekä

-Juustovalikoima lisukkeineen

-Taatelikakkua ja pipareita

-Joulutorttuja ja suklaakonvehteja

-Luomukahvi / luomutee

Hinta: 36€/hlö

Pöytävaraukset 0102314250 tai info@teatteriravintola.fi

Tiesitkö että: Kaupungintalo paloi vuonna 1966