Julkaistu: 26.11.2014
TEATTERIRAVINTOLA VUODEN 2014 KARELIA A LA CARTE -YRITYS

”Pohjois-Karjalan ruokamatkailuverkosto Karelia à la carte on valinnut vuoden 2014 yritykseksi Joensuun Teatteriravintolan. Yritys valittiin yhteensä 71:n Karelia à la carte -verkostoon kuuluvan yrityksen joukosta.
Joensuun Teatteriravintolan yrittäjänä toimii Karina Sälting, joka aloitti ravintolassa syksyllä 2013 ostettuaan liiketoiminnan Pekka Lumatjärveltä.
Ravintola työllistää nyt 14 vakinaista ja tuuraajat päälle.
Ruokamatkailuverkoston koordinaattori Johanna Rinnekari kertoo, että Teatteriravintola toteuttaa hyvin verkoston ajamia arvoja, joita ovat paikallisuus, karjalaisuus, vieraanvaraisuus, luonto ja omaleimaisuus.
–  Teatteriravintola käyttää tosi monipuolisesti paikallisia raaka-aineita ja on tunnettu erittäin hyvästä palvelusta ja ammattitaidosta. Viimeksi perjantaina yksi kansainvälisen yrityksen markkinointikoordinaattori kehui, kuinka upeaa palvelua hän sai, Rinnekari sanoo.
Hän antaa ravintolalle tunnustusta myös aktiivisuudesta sosiaalisessa mediassa.
Karina Sälting on kiitollinen ”puskan takaa” tulleesta huomionosoituksesta. Kiitosta saa myös ravintolan 100-vuotias miljöö sekä osaava henkilöstö.
– Teemme työtä tosi tiiviissä porukassa ja mietimme yhdessä sekä keittiön että salin asioita ja markkinointia.
Keittiömestari Mikko Hiltunen kertoo, että ravintola elää kiinni vuodenajoissa, ja à la carte -lista uudistuu kolme, neljä kertaa vuodessa. Ravintolan Karelia à la carte -menu vaihtuu kuukausittain.
– Listoiltamme löytyy aina jotain paikallista, Sälting lupaa.”
 
”Karelia à la carte -yritys valittiin nyt kahdeksatta kertaa; ensimmäinen valinta tehtiin vuonna 2007. Viime vuonna valinta kohdistui lieksalaiseen Kestikievari Herranniemeen.
Karelia à la carte -verkosto on yli 20 vuotta toiminut ruokamatkailuverkosto, johon kuuluu pohjoiskarjalaisia elintarvike-, matkailu-, juhlapalvelu- ja ravintolayrityksiä.”
Teksti: Esa Kurki, Karjalainen

Tiesitkö että: Kaupungintalo paloi vuonna 1966