Menu

Teatteriravintolan keittiössä suositaan puhtaita ja selkeitä makuja. Käytämme ruuanvalmistuksessa paljon sesonkien korkealuokkaisia, kotimaisia raaka-aineita sekä lähialueen pientuottajien tuotteita. Valmistamme ruokaa suurella sydämellä, ja se näkyy lautasella. Maku on tärkein.

Alkuruoat | Appetizers

Finn Angusta, selleriä ja ruskistettua voita (l,g)
Kuivattua rotukarjan sydäntä, suolakuoressa kypsennettyä selleriä ja pikkelöityä kantarellia

10 €

Sienimetsä (l)
Tatti-perunapelmeni, confattua omenaa, kuusenkerkkä-sponge ja suppilovahveroita

10 €

Sokerisuolattua nieriää ja siikaa (l,g)
Graavattua keltuaista, siianmätiä, gin-kurkkugranitea ja seljankukka-vinaigrettea

10 €

Pääruoat | Main courses

Taimenta Satakunnasta (l,g)
Tillihollandaise, paahdettua porkkanaa, confattua sipulia ja hummeriliemi

28,00 €

Sirolan tilan luomukaritsaa (l)
Hunajanaurista, sienikermaa, punajuuripyree ja hiili-pretzel

29,00 €

Teatteriravintolan seitania (l)
Mustajuurta, punajuuripyree, sienihollandaise ja sienikerma

20,00 €

Sorsaa Lapinlahdelta (l,g)
Paistettua sorsanrintaa ja confattua koipea, lehtikaalia, Le puy -linssiä ja karhunvadelmaa

34,00 €

Jälkiruoat | Desserts

Tyrniä ja porkkanaa(l,g)
Gin-tyrni-fluidia, valkosuklaacremè, tyrni-porkkanasorbettia ja marenkia

10,00 €

Mustikkaa, kardemummaa ja giniä (l)
Mustikka-gin-sorbettia, mustikkakreemiä, koivu-gin-fluidia ja kardemummakakkua

10,00 €

Suklaata, aprikoosia ja hunajanougat (l,g)
Suklaabavaroise, pralinejäätelöä,hunajanougat ja aprikoosigeeliä

10,00 €

Teatteriravintola artesaanijäätelöt. Kysy päivän maut!

5,00 €

Neljä vuodenaikaa

Sienimetsä (l)
Tatti-perunapelmeni, confattua omenaa, kuusenkerkkä-sponge ja suppilovahveroita

***

Sirolan tilan luomukaritsaa (l)
Hunajanaurista, sienikermaa, punajuuripyree ja hiili-pretzel

***

Mustikkaa, kardemummaa ja giniä (l)
Mustikka-gin-sorbettia, mustikkakreemiä, koivu-gin-fluidia ja kardemummakakkua

48 €/hlö

Viinipaketti

Alkuruoalle Tiki Pinot Noir 12 cl
Pääruoalle Ferro13 Hipster Negroamaro 16 cl
Jälkiruoalle Ainoa Winery Vaapukka 8 cl

26 €/hlö

Eliel Saarinen-menu

Sokerisuolattua nieriää ja siikaa (m,g)
Keltuaisgeeliä, siianmätiä, gin-kurkkugranitea ja seljankukka-vinaigrettea

***

Finn Angusta maakunnasta (l,g)
Kuivattua rotukarjan sydäntä, suolakuoressa kypsennettyä selleriä ja maakunnan sieniä

***

Sorsaa Lapinlahdelta (l,g)
Paistettua sorsanrintaa ja confattua koipea, lehtikaalia, Le puy -linssiä ja karhunvadelmaa

***

Taimenta Satakunnasta (l,g)
Tillihollandaise, paahdettua porkkanaa, confattua sipulia ja hummeriliemi

***

Tyrniä ja porkkanaa (l,g)
Gin-tyrni-fluidia, valkosuklaacremè, tyrni-porkkanasorbettia ja marenkia

***

65 €/p

Eliel Saarinen-menu myydään vain koko pöytäseurueelle

Wine pairing

Freixenet BIO cava 12 cl
Sileni Sauvignon Blanc 12 cl
​Tiki Pinot Noir 12 cl
Hans Baer Rieling 16 cl

Kolme viiniä 26 €, neljä viiniä 33 €

Beer pairing

​​Teerenpeli Onnen Pekka 33 cl
Teerenpeli Luomu Leevi 33 cl
Stallhagen Pale Ale 33 cl
Gallia Weissbier 33 cl

Kolme olutta 21 €, Neljä olutta 27 €

Karelia À la carte-menu

Kirjolohen mätiä, savustettua keltuaista ja lehtikaalia (l,g)
Savustettu keltuais-confit, haudutettua ja friteerattua lehtikaalia sekä pikkelöityä suppilovahveroa
***

Hirveä Heinävedeltä (l,g)
Hirven ulkofileetä 54℃ ja prässättyä lapaa, metsäkastiketta, punajuuripyreetä ja puikulaperunavaahtoa

***

Juustolautanen (l,g)

Kolatun Valma brie, Jokioisten salmiakki-cheddar, luomu kermajuusto
Omenavoita ja marja-aronia geeliä

50€/hlö

Juomapaketti

 

Juomasuositus

 

Alkuruualle Hans Baer Riesling 12 cl

Pääruualle Young Brute Cabernet Sauvignon & Shiraz 16 cl

Jälkiruualle Calvet Reserve du Ciron Sauternes 8cl

30€/hlö

Tiesitkö että: Varpunen-kabinetti on saanut nimensä taskumatista