Tapahtumakalenteri

pe
21.2.

MUSIIKKITALVEN RYTMIKLUBI!

LASITERASSI KLO 21.30

”Konservatorion rytmimusiikkikoulutus esittäytyy pop/jazz- ja kansanmusiikkilinjojen yhtyeiden voimin. Luvassa on rytmikästä maailmanmusiikkia ja tanssijalkaan menevää pop/rockia.”
Liput 5 euroa.

la
22.2.

VIBA JAZZKLUBI

LASITERASSI KLO 21.30

Viba on helsinkiläinen yhtye, jonka samanniminen esikoisalbumi julkaistiin helmikuussa 2019. Mediassa Viban musiikkia on kuvailtu raikkaaksi ja kiinnostavaksi avaukseksi, jota on haastavaa lokeroida mihinkään yhteen tyylilajiin. Laulaja-lauluntekijä Virva Immosen kappaleissa nuoruuden pop-luukutukset, opiskeluaikana löytynyt ja kaikkea ravisuttanut jazz sekä alitajunnasta puskevat progeriffit elävät luonnostaan samassa universumissa. Immonen leikkii puheen, jazzlaulun ja eteeristen pop-melodioiden välimaastoissa tutkien teksteissään ihmisen epätäydellisyyttä, elämän käsittämättömyyttä ja sitä, miten kauneutta voi löytyä yllättävistä paikoista.

Kosketinsoittaja Toomas Keski-Säntti, basisti Oskari Siirtola ja rumpali Okko Saastamoinen ovat nousseet tunnetuiksi Suomen jazzskenessä mm. OK:KO-yhtyeestä ja Sointi Jazz Orchestrasta. Heidän leikittelevä lähestymisensä Immosen kappaleisiin muodostaa Viballe tunnusomaisen saundin, jossa syntetisaattorit ja erilaiset efektit solahtavat osaksi yhtyeen modernia, minimalismista nauttivaa ilmaisua. Varsinkin livenä yhtye ottaa tilaa myös improvisoinnille, joka täydentää valloittavasti Immosen tarinallisen mielenmaiseman.

”Jos pitäisi nimetä yksi kokoonpano, joka onnistuneesti seikkailee jazzin, taidepopin sekä erinäisten konevaikutteisten tyylien rajapinnassa, olisi Viba ehdottomasti kärkijoukossa – ellei jopa tämän hetken ykkönen.” – Jaakko Martikainen, Turun Sanomat

la
22.2.

LASKIAISBRUNSSI

TEATTERIRAVINTOLA KLO 13 ja KLO 15

Lauantaina 22.2.2020 Teatteriravintolassa talvinen laskiaisbrunssi.
Kattaukset klo 13 ja klo 15.

Varmista paikkasi brunssille:
info@teatteriravintola.fi tai 0102314250

Aloitetaan:
Gratinoitu ranskalainen sipulikeitto pöytiintarjoiluna

Jatketaan:
*Veriappelsiinisalaatti
*Perulainen voipapusalaatti
*Savulohipastasalaatti
*Kana-caesarsalaatti
*Paahdettua punajuurta ja fetaa
*Poropiirakkaa
*Uuniriisipuuroa ja omena-kanelivoi
*Kuuma inkivääriomenajuoma
***
*Shaksuka – Pohjoisafrikkalainen pyttipannu
*Borssikeitto ja kevyesti savustettua smetanaa
*Maalaisleipää, mallasleipää, sekä pinaattihummusta ja yrttivalkosipulivoita

Viimeistellään:
Laskiaispullaa, kuumaa kaakaota ja vaahtokarkkeja

Hinta 24,50€ / hlö.

ti
25.2.

HYVÄNEN AIKA! -MONOLOGI

TEATTERIKLUBI KLO 18.30

HYVÄNEN AIKA! – maatakiertävän runonlausujan taiteilijajuhla monologi vierailee Joensuun Teatteriravintolan teatteriklubilla kolmea helmikuisena tiistaina: 11.2, 18.2 sekä 25.2. Esitykset alkavat klo 18.30.

Riehakas monologi kertoo tragikoomista elämää eläneen kiertue-esiintyjän taiteilijajuhlasta. Paljastuksia täynnä olevan juhlaillan seremoniamestarina toimii taiteilijan autokuski, joka on neljännesvuosisadan kestäneen keikkailun aikana nähnyt ja kokenut kaiken.

Lavalla: Henry Räsänen
Ohjaus: Juhani Joensuu
Käsikirjoitus: Juhani Joensuu
ja Henry Räsänen

Kesto noin 1h.

Liput 15 e
Tiedustelut ja varaukset liput@maarianvaaranteatteri.net tai 050 558 8578

la
29.2.

80100:LEAP TEATTERIKLUBILLA

TEATTERIKLUBI KLO 23-92

Fiktion bilevuosi potkaistaan käyntiin legendaarisella Teatteriklubilla! Edellinen 80100-klubi kesäkuussa 2019 myydä tyrskäytettiin hetkellisesti loppuun ja tanssit kaupungintalon kellarissa olivat ehkä vuoden intensiivisimmät.

Karkauspäivän illassa teitä viihdyttävät Fiktion DJ:t monipuolisessa valikoimalla – suunnitelmassa on navigoida illan läpi syväluotaavilla, progressiivisen teknon ja housen rytmeillä sekä rumpubasson ja neurofunkin paukkeella!

LINEUP:

Dj hapan korppu, Joriginal, Curry, MusastiK, HAAS, Hitdogi

Visuaaleista vastaa VJ Video Lauri
Liput 5 € (+narikka 2 €) (käteinen ja kortti käy)

Tiesitkö että: Talvisodan aikana talon kellarissa toimi ilmavalvontakeskus