Tapahtumakalenteri

la
22.2.

VIBA JAZZKLUBI

LASITERASSI KLO 21.30

Viba on helsinkiläinen yhtye, jonka samanniminen esikoisalbumi julkaistiin helmikuussa 2019. Mediassa Viban musiikkia on kuvailtu raikkaaksi ja kiinnostavaksi avaukseksi, jota on haastavaa lokeroida mihinkään yhteen tyylilajiin. Laulaja-lauluntekijä Virva Immosen kappaleissa nuoruuden pop-luukutukset, opiskeluaikana löytynyt ja kaikkea ravisuttanut jazz sekä alitajunnasta puskevat progeriffit elävät luonnostaan samassa universumissa. Immonen leikkii puheen, jazzlaulun ja eteeristen pop-melodioiden välimaastoissa tutkien teksteissään ihmisen epätäydellisyyttä, elämän käsittämättömyyttä ja sitä, miten kauneutta voi löytyä yllättävistä paikoista.

Kosketinsoittaja Toomas Keski-Säntti, basisti Oskari Siirtola ja rumpali Okko Saastamoinen ovat nousseet tunnetuiksi Suomen jazzskenessä mm. OK:KO-yhtyeestä ja Sointi Jazz Orchestrasta. Heidän leikittelevä lähestymisensä Immosen kappaleisiin muodostaa Viballe tunnusomaisen saundin, jossa syntetisaattorit ja erilaiset efektit solahtavat osaksi yhtyeen modernia, minimalismista nauttivaa ilmaisua. Varsinkin livenä yhtye ottaa tilaa myös improvisoinnille, joka täydentää valloittavasti Immosen tarinallisen mielenmaiseman.

”Jos pitäisi nimetä yksi kokoonpano, joka onnistuneesti seikkailee jazzin, taidepopin sekä erinäisten konevaikutteisten tyylien rajapinnassa, olisi Viba ehdottomasti kärkijoukossa – ellei jopa tämän hetken ykkönen.” – Jaakko Martikainen, Turun Sanomat

Kaikki
tapahtumat:

la 22.2.2020
VIBA JAZZKLUBI

LASITERASSI KLO 21.30

la 22.2.2020
LASKIAISBRUNSSI

TEATTERIRAVINTOLA KLO 13 ja KLO 15

ti 25.2.2020
HYVÄNEN AIKA! -MONOLOGI

TEATTERIKLUBI KLO 18.30

la 29.2.2020
80100:LEAP TEATTERIKLUBILLA

TEATTERIKLUBI KLO 23-92

Tiesitkö että: Morkku-kabinetti on nimetty Helsingin kansallisteatterin kabinetin mukaan