Tapahtumakalenteri

la
22.2.

VIBA JAZZKLUBI

LASITERASSI KLO 21.30

Viba on helsinkiläinen yhtye, jonka samanniminen esikoisalbumi julkaistiin helmikuussa 2019. Mediassa Viban musiikkia on kuvailtu raikkaaksi ja kiinnostavaksi avaukseksi, jota on haastavaa lokeroida mihinkään yhteen tyylilajiin. Laulaja-lauluntekijä Virva Immosen kappaleissa nuoruuden pop-luukutukset, opiskeluaikana löytynyt ja kaikkea ravisuttanut jazz sekä alitajunnasta puskevat progeriffit elävät luonnostaan samassa universumissa. Immonen leikkii puheen, jazzlaulun ja eteeristen pop-melodioiden välimaastoissa tutkien teksteissään ihmisen epätäydellisyyttä, elämän käsittämättömyyttä ja sitä, miten kauneutta voi löytyä yllättävistä paikoista.

Kosketinsoittaja Toomas Keski-Säntti, basisti Oskari Siirtola ja rumpali Okko Saastamoinen ovat nousseet tunnetuiksi Suomen jazzskenessä mm. OK:KO-yhtyeestä ja Sointi Jazz Orchestrasta. Heidän leikittelevä lähestymisensä Immosen kappaleisiin muodostaa Viballe tunnusomaisen saundin, jossa syntetisaattorit ja erilaiset efektit solahtavat osaksi yhtyeen modernia, minimalismista nauttivaa ilmaisua. Varsinkin livenä yhtye ottaa tilaa myös improvisoinnille, joka täydentää valloittavasti Immosen tarinallisen mielenmaiseman.

”Jos pitäisi nimetä yksi kokoonpano, joka onnistuneesti seikkailee jazzin, taidepopin sekä erinäisten konevaikutteisten tyylien rajapinnassa, olisi Viba ehdottomasti kärkijoukossa – ellei jopa tämän hetken ykkönen.” – Jaakko Martikainen, Turun Sanomat

Kaikki
tapahtumat:

Tiesitkö että: Yleisradio on toiminut Torni-kabinetissa